Toate Aplicatii

Schachermayer in dialog cu natura

© Bloomimages, fischer, ARGE Nationalpark Schwarzwald

#APLICATII | O primire calduroasa pentru iubitorii de natura din intreaga lume. In 2020 se va deschide centrul de informare pentru vizitatori (BIZ) pe varful Ruhestein de 915 m din Parcul National Padurea Neagra, Germania. Fatada este fixata cu dibluri Fischer SXR si holsuruburi Power-Fast.

Pe langa asezare, asocierea vine si de la forma corpurilor de cladire si placarea fatadelor cu molid din regiune, aceste componente fiind așezate in consola si integrandu-se armonios in peisaj amintind de trunchiurile de copac stivuite. 90 de procente din lemnul folosit la constructie si amenajare provine din silvicultura durabila din Padurea Neagra.

Constructia din lemn ofera pe o suprafata de 3.000 mp activitati de petrecere a timpului liber si posibilitati pentru educatie ce au legatura cu parcul national. Acestea includ expozitiii, un cinematograf, restaurant si sali de evenimente, precum si „Skywalk“, o pasarela in varful copacilor, ce duce la un turn de belvedere. Cele din urma doua facilitati, pasarela "Skywalk" si turnul de belvedere, ofera o priveliste minunata asupra naturii inconjuratoare. Centrul de informare are, de asemenea, si o cladire administrativa  de 700 mp.

CONSTRUCTII DIN LEMN 2.0

Structura din lemn pentru fatada este fixata sigur pe beton cu dibluri Fischer SXR. S-a ales un model cu diametru de 10 mm si lungime de 200 mm. Varianta T utilizata, cu surub cu cap ingropat, este ideala pentru fixarea structurilor din lemn, folosindu-se pana in prezent 2.000 de dibluri. Suplimentar contructorul a cumparat holsuruburile Fischer Power-Fast FPF-ST 6,0 x 180 A2P 100 pentru insurubarea structurii suport. Suruburile cu cap ingropat si filet partial sunt din otel A2 rezistent la rugina, pentru prinderi in exterior.

Compania Fischer a sprijinit clientul la planificarea si dimensionarea solutiilor de fixare cu „familia de software“ Fixperience. S-a folosit modulul Wood-Fix pentru calculul imbinarilor din lemn si modulul Facade-Fix pentru masurarea ancorarii constructiei suport de fatada.

CATALOG WEB: Informatii suplimentare despre produse

( )