Toate Aplicatii

Locuinta viitorului – comunitate sau izolare?

Matthias Horx, Futurist (www.zukunftsinstitut.de), Poza: Klaus Vyhnalek

#APLICATII | Vremurile pe care le traim, cu multiple schimbari de paradigma, mentalitate si tehnologie, ne conduc spre un viitor mai putin previzibil. Prin urmare, acest articol devine cu atat mai interesant si de actualitate, cu cat cei mai multi dintre noi #stamacasa si ne dam seama daca avem confortul necesar sau avem nevoie de a amenaja un spatiu sau un birou nou.

Exista de mult experti in diverse branse, care cerceteaza evolutia si trendurile in ceea ce priveste arhitectura, spatiul de locuit, interactiunea viitoare intre oameni. Este vorba de cei care se intituleaza cercetatori de trenduri, psihologi rezidentiali si arhitecturali si bineinteles specialistii in Marketing.

Dintre acestia, in Viena, o familie de cercetatori a costruit o casa model, in care testeaza trenduri si solutii noi aparute, ce se incadreaza in conceptul de Smart Home.

Asa cum vedem in graficul de mai jos, pana in prezent, spatiile erau clar delimitate: bucataria pentru femeie, sufrageria pentru oaspeti, baia mica si functionala si munca la birou in oras. Cum intrezarim viitorul? Lucrul de acasa a devenit peste noapte o realitate pentru foarte multi romani, ceea ce duce la modificarea spatiului rezidential si intrepatrunderea lui cu spatiul de business.

Alta modificare substantiala se face si spatiului dedicat baii, care, dintr-un spatiu mic si functional, devine un spatiu de relaxare, de wellnes. Aceasta se mareste si se poate uni partial cu dormitorul, incluzand mai multe functiuni ca pana acum. De aceea designul a devenit extrem de important, iar amenajarea devine mult mai complexa.

Schachermayer urmareste intotdeauna noutatile si inovatiile celor mai cunoscuti producatori europeni de feronerie si de produse pentru amenajari interioare, pentru ca o amenajare de calitate inalta cere finisaje si produse de aceeasi calitate.

Va prezentam cateva solutii din portofoliul nostru: incarcator wireless, scanner amprente, maner cu scanner amprente, sistem electric pentru usi culisante de mobilier.

INFORMATII SUPLIMENTARE: Future Evolution House

 

( )