Toate Impuls

Home Office – cum amenajam biroul acasa

Usi Hawa Folding Concepta pentru Homeoffice

#IMPULS | Acest concept gandit pentru viitor – Home Office – a devenit in toata lumea o realitate de la o zi la alta. Ceea ce parea imposibil a devenit posibil prin obligativitate. Cum raspunde piata la necesitatea utilizatorilor de spatii rezidentiale si mobilier de home office?

Orasele si tarile de pe glob au ordonat cetatenilor sa se retraga in locuintele lor. Locurile in care oamenii isi petreceau cateva ore, acum inglobeaza intreaga existenta, iar aceasta realitate afecteaza cu siguranta gandirea spatiilor pe termen lung.

Arhitectura

Arhitectura a inceput deja sa se schimbe, chiar si inainte de pandemie. Ca exemplu, in New York au inceput sa se construiasca blocuri de locuinte care nu mai au celebrul lobby la parter, ci in schimb au spatii de co-working, cunoscutele hub-uri de la noi. Diferenta este ca spatiul se afla la parterul blocului in care locuiesti. Bransa in continua crestere in ultimii ani in Romania, cea a call-center-urilor (in care angajatii pot lucra cel putin partial de acasa), ar trebui sa influenteze si modul de gandire al arhitectilor si dezvoltatorilor imobiliari in ce priveste construirea spatiilor rezidentiale.

Designul interior

In această eră de sacrificare a spațiului, de reducere a dimensiunii, cumpărătorii și chiriașii sunt foarte interesați de un lucru: spațiul pentru un birou. Pana acum birourile de acasa au fost gandite mai degraba pentru elevi si studenti, acum multa lume se gandeste la amenajarea unui spatiu potrivit pentru a lucra de acasa, confortabil si bine organizat. Cei care locuiesc în apartamente sau case, care nu au nicio cameră suplimentară disponibilă pentru amenajarea unui birou, trebuie să devină creativi cu spațiul existent. Mobilierul trebuie astfel gandit, incat sa includa mai multe functiuni sau sa ascunda in spatele unor usi un birou ce se utilizeaza in timpul programului de lucru. Americanii au si inventat un nume pentru astfel de mobilier - „cloffice” (closet turned office), adica un dulap transformat in birou.

Schachermayer are in gama sa de produse multe solutii pentru ca dumneavoastra, clientii nostri, sa puteti pune in practica ideile de mobilier ce apar in aceste zile de schimbare a paradigmei:

Indiferent daca biroul este situat într-un dulap, într-o camera separata sau intr-un hub, un lucru este sigur: cererea pentru acestea va crește, pentru ca am descoperit ca putem functiona si in home office.

( )