Toate Impuls

illbruck: cum influenteaza sistemul de etansare i3 calitatea ferestrei

Video etansare ferestre cu sistemul i3 de la illbruck

#IMPULS | Tema principala in ziua de astazi - eficienta energetica - se transpune la constructii in etansarea perfecta a ferestrelor. Un sistem complet compus din cladire si ferestre include geamurile termopan, profilele extrem de etanse, dar si izolarea rosturilor intre fereastra si zidarie.

Cea mai buna solutie pentru ferestre si pentru calitatea locuintei este montajul profesional cu produse izolatoare, care sunt inalt performante la toate cele 3 nivele de etansare.

Calitatea illbruck se transpune in:

 • Evitarea pierderii necontrolate de energie
 • Etansarea profesionala a ferestrelor imbunatateste climatul interior si impiedica daunele structurale
 • Izolatie fonica si protectie impotriva intemperiilor

Astfel illbruck a dezvoltat sistemul de etansare pentru ferestre i3. Acesta contine componente modulare pentru toate cele 3 straturi izolatoare, carora li se atribuie marca de calitate RAL “sisteme si componente pentru etansarea rosturilor”. Aceste elemente modulare se pot combina individual, fara a fi dependente de materialul ramei. Fiecare produs din gama illbruck este testat de catre ift Rosenheim si este certificat pentru o calitate ridicata a vietii.

Cele 3 straturi din sistemul i3 de la illbruck

 1. Stratul interior de etansare. Separarea climatului interior de cel exterior este etansa si previne ca aerul umed sa patrunda in rost si sa produca acolo daune prin condens.

 2. Stratul median de izolatie. Stradul median (intre tocul ferestrei si perete) este folosit in principal pentru izolarea termica. Trebuie sa ramana pe cat posibil uscat si umplut complet cu material izolator termic.

 3. Stratul exterior de etansare. Stratul exterior este prevazut pentru protectia impotriva intemperiilor, se izoleaza contra ploii torentiale si permite eliminarea vaporilor. Umezeala din stratul izolant poate iesi in afara.

Banda de etansare ferestre illbruck TP652 illmod trioplex+

Unul din produsele ce compun aceasta tripla izolatie este illbruck TP652 illmod trioplex+ - banda de etansare a ferestrelor multifunctionala impregnata, precomprimata, pentru cerinte ridicate in case pasive, constructii noi si reabilitari. Se foloseste la etansarea aerului si impotriva ploii torentiale la rosturile ferestrelor si usilor, cu proprietati termoizolante la intreaga adancime de montaj. In ce priveste difuzia vaporilor de apa, banda illbruck TP652 illmod trioplex+ are proprietatea "in interior mai etans decat in exterior". Domeniul multifunctional de aplicare este adaptat cerintelor casei pasive, constructiilor noi, renovarilor, dar si ca simpla izolare termica. Este echipata cu noua tehnologie fara liner, pentru prelucrare usoara si rapida.

Avantajele dintr-o privire a benzii de etansare pentru ferestre illbruck TP652 illmod trioplex+:

 • Banda premium cu etansare de 600 Pa contra ploii torentiale, asa cum se solicita in DIN 18 542 
 • Izolare termica optima a rostului de imbinare
 • Aderenta mare - se poate prelucra pe orice fel de vreme
 • Rezistenta la rupere a foliei pentru lucrari rapide
 • Respecta cerintele pentru case pasive

Garantie suplimentara illbruck i3: 10 ani

Garantia se acorda dezvoltatorului in ceea ce priveste etanseitatea la aer, ploaie si umplerea termoizolanta a rostului ferestrei, asa cum se specifica pe site-ul illbruck. Daca sistemul nu indeplineste aceste proprietati, se acopera costurile de inlocuire conform conditiilor detaliate de garantie. La finalizarea lucrarilor de instalare se trimite un formular tipizat pentru luarea in evidenta.

Marca illbruck

illbruck este o marca a CPG Europe, producator si furnizor european de produse de constructii de inalta performanta. Compania s-a fondat din fuziunea a 2 companii, din SUA si Germania. Produsele illbruck sunt fabricate in Germania si Olanda din anii 1980. Departamentele de cercetare si dezvoltare specializate pe fiecare categorie de produse lucreaza constant la produse noi, pentru a putea oferi industriei cele mai bune solutii.

Catalog WEB: produse illbruck

 

( )