Toate Impuls

Banda de etansare ferestre, pentru case pasive

Noua banda multifunctionala de la Illbruck asigura etanseitatea la aer si indeplineste toate cerintele reglementarilor actuale. © Illbruck © Illbruck

#IMPULS | Incepand cu ianuarie 2021 avem o noua Directiva UE privind constructiile. Astfel, toate cladirile noi trebuie construite pentru a avea o perfomanta energetica foarte ridicata. Acest lucru creste cerintele pentru anveloparea cladirilor, inclusiv imbinarile ferestrelor. Invelisul etans al cladirilor fiind obligatoriu, rezulta si necesitatea unui strat de aer etans continuu, ce se dovedeste prin testul Blower-Door.

Etanseitatea imbinarilor la ferestre are o influenta semnificativa asupra rezultatului. Aceasta se planifica cu atentie si se executa specializat si verificat. Odata cu inventia benzilor de etansare multifunctionale, Illbruck a revolutionat piata de etansare in 2007. De atunci, Illbruck defineste in mod regulat tendintele pietei cu noi inovatii in acest domeniu, asa cum se intampla acum cu cel mai nou produs, TP654 Illmod 1050, ce indeplineste foarte bine toate cerintele.

Illbruck TP654 Illmod 1050

TP654 este o banda multifunctionala impregnata, precomprimata, pentru etansarea geamurilor, bazata pe doua noi tehnologii:

1. O structura de spuma cu 3 straturi: spuma gri este o spuma etansa cu celule inchise care asigura o conexiune 100% sigura etansa la rama ferestrei si peretele. Spuma neagra are un timp de recuperare lent, ceea ce permite o instalare reusita.

2. Un strat etans este introdus in interiorul benzii, conectand spuma gri si spuma neagra de sus in jos. Combinate, aceste 2 tehnologii ofera un nivel de etansare performant, cu o rezistenta la ploaie de pana la 1050 Pa si un nivel de etanseitate la aer mai mare decat dublul cerintelor.

Utilizare 

Banda multifunctionala TP654 este utilizata pentru etansarea imbinarilor perimetrice ale ferestrelor si usilor impotriva ploii torentiale si ofera un nivel ridicat de etanseitate, izolare termica si acustica. Datorita nivelului sau inalt de performanta, TP654 poate indeplini clasificarea etanseitatii pentru casa pasiva.

Beneficii

  • Nivel ridicat de etansare si etanseitate la aer
  • Aplicare usoara: banda poate fi instalata in orice sens datorita valorii variabile Sd.
  • Instalare etansa sigura la rama ferestrei si la perete datorita structurii sale din spuma cu 3 straturi
  • Potrivita pentru imbinari intre 6 - 25 mm latime folosind doar doua dimensiuni de TP654

 

( )