Toate Impuls

Usi antipanica Dormakaba: evacuare controlata

Multumita noului standard DIN EN 13637, usile antipanica si iesirile de urgenta pot fi echipate cu zavoare electrice. © Dormakaba © Dormakaba

#IMPULS | Usile pentru caile de evacuare trebuie sa indeplineasca, ceea ce probabil poarta cea mai mare raspundere intr-o cladire. Ele salveaza vieti si totodata protejeaza valorile materiale. Noul standard DIN EN 13637 creeaza posibilitatea realizarii de sisteme de evacuare comandate electric. Pentru prima data, permite combinarea usilor antipanica si a usilor de evacuare cu zavoare electrice.

Intr-un interviu cu domnul Leopold Figl, Key Account Manager Security and Safety Systems & Produkt Marketing Manager SAS/PHA de la Dormakaba, acesta a explicat noile reglementari. Cu o experienta de 22 de ani in domeniul securitatii cailor de evacuare, el este persoana cea mai in masura pentru a discuta noile directive. „Exista o veste buna in acest caz: aceasta norma este o usurare. Datorita noului standard DIN EN 13637, usile antipanica si cele de evacuare pot fi acum combinate cu broaste electrice. Alte inovatii sporesc, de asemenea, protectia anti-efractie si securitatea impotriva utilizarii necorespunzatoare a cailor de evacuare, de exemplu deschiderea intarziata a usii de evacuare. Acest lucru ofera producatorilor posibilitatea de a dezvolta solutii complet noi”, explica Leopold Figl.

Protectia persoanelor si a bunurilor

Prin utilizarea sistemelor testate in conformitate cu DIN EN 13637, aspecte care se contraziceau inainte in ce priveste securitatea cailor de evacuare, pot fi acum reconciliate. Protectia vietii umane si protectia proprietatii nu se mai exclud reciproc. Dormakaba SafeRoute ofera un mod inteligent de securizare a cailor de evacuare, in special in ceea ce priveste flexibilitatea si planificarea securitatii. Indiferent daca este iesire de urgenta sau cale de salvare, timp de acces reglementat sau functie de evacuare, cu SafeRoute pot fi combinate inteligent cerinte diverse, adesea contradictorii pentru usi. SafeRoute impresioneaza nu numai pompierii, politia si dirigintii de santier cu solutiile sale inovatoare si fiabile. O multitudine de avantaje au, de asemenea, si arhitectii, instalatorii, designerii si managerii cladirii.

Foarte importanta este asamblarea simpla a acestui sistem. Pentru a extinde functiile echiparii, este suficienta actualizarea cardului de licenta, in locul inlocuirii intregului hardware.

 

CATALOG WEB: Usi antipanica Dormakaba

 

( )