Toate Impuls

Suruburile de inox pentru constructii rezistente

Suruburi de inox montate pe fatada din lemn ©Spax

# IMPULS | Tendinta in ce priveste fixarea ferestrelor are o directie clara: in timp ce elementele ferestrelor cresc continuu in greutate, materialele de constructii devin mai usoare si mai putin stabile. Pentru a putea garanta siguranta, trebuie utilizate solutii de fixare adecvate.

Suruburile de inox sunt solutia pentru diferite aplicatii in care se cere design, rezistenta si siguranta.

AVANTAJE

Suruburile de inox sunt utilizate atunci cand este necesara o conexiune durabila si ferma.

  1. Au o coroziune redusa, pot fi stranse mai ferm decat suruburile conventionale si sunt mai rezistente la uzura.
  2. Au o conductivitate termica de trei ori mai scazuta in raport cu suruburile zincate.
  3. Otelul inoxidabil este mult mai flexibil, astfel suruburile se comporta mai bine la fortele de forfecare si tractiune.

RECOMANDARI

Pentru utilizarea corecta a suruburilor de inox:

  1. Folositi suruburile de inox intotdeauna cu piulite din inox cu aceeasi clasa de rezistenta si niciodata cu piulite din otel simplu. In caz contrar, conexiunea intre surub si piulita tinde sa corodeze. Acelasi lucru este valabil si pentru utilizarea suruburilor de inox in materiale cu filet de otel sau tabla.
  2. Este foarte important sa acordati atentie cuplului admis pentru suruburile de inox. Daca se depaseste acest punct, apare o modificare de lungime si conexiunea se slabeste.
  3. Aplicati intotdeauna pasta de grafit sau cupru pe filet. Presiunea ridicata si frictiunea pot deteriora suprafetele, ajungandu-se si la sudare la rece.

APLICATII

Datorita proprietatilor lor speciale, suruburile de inox sunt utilizate in urmatoarele domenii:

  1. In conexiunile de lemn vizibile, deoarece inoxul nu reactioneaza cu acidul tanic din lemn si astfel nu provoaca pete negre: terase, garduri, fatade.
  2. Montarea ferestrelor este un pas important in ce priveste economisirea energiei si, exact la acest pas, al montajului, nu puteti ocoli o mica bucatica de metal: surubul. In gama de suruburi pentru montajul ferestrelor va oferim: suruburi SFS din inox pentru fixarea feroneriei pe profile din PVCsuruburi Torx pentru ferestre din aluminiu si PVC
  3. Suruburile de inox se utilizeaza si in zonele in care este necesara rezistenta la umiditate, cum ar fi baile, solariile si constructia de barci.

 

Ca principiu, aceste suruburi sunt utilizate in constructiile de cladiri unde sunt necesare materiale de inalta calitate estetica.

( )