Toate Impuls

Masina de frezat caneluri Lamello Zeta P2

# IMPULS | Lamello Zeta P2 este masina revolutionara de frezat caneluri, pentru a imbina materiale din lemn prin montarea conectorilor P-System Clamex P, Tenso P si Divario P.

Mecanismul integrat in masina de imbinat Zeta P2, montat pe arborele de frezare, este cel care produce acea cursa speciala pentru formarea canelurilor. In timpul procesului de frezare, mecanismul efectueaza automat o miscare laterala. Cu precizie elvetiana, in nutul realizat se introduc manual conectorii Lamello. O parte din acesti conectori se pot monta fara adeziv si fara suruburi.

Frezarile de nuturi se pot face la diferite adancimi fara a schimba dispozitivul de taiere, ci doar prin simpla rotire a discului de reglare a adancimii.

Miscarea laterala se realizeaza automat de indata ce a fost atinsa adancimea maxima de frezare si dureaza doar o fractiune de secunda. Acest mecanism este sigur, complet mecanic, fiabil si proiectat pentru a nu se uza.

Masina de frezat nuturi Lamello Zeta P2 se poate utiliza si pentru frezari simple, pentru lamelele clasice din lemn denumite si “biscuiti”. Pentru aceasta situatie se dezactiveaza functia de miscare laterala.

Urmatorii conectori se pot utiliza in canelurile frezate de masina:

1. Tenso P-14 - conector cu tensionare automata

Are 3 functiuni: aliniere, tensionare si imbinare. Se foloseste cu adeziv, insa mutumita conectorului ce tensioneaza piesele de lemn, acestea nu mai trebuie stranse cu menghina. Se poate utiliza pentru realizari de imbinari in toate unghiurile.

2. Clamex P-14 - conector demontabil

Se imbina cu o parghie aflata in conector, astfel imbinarea facandu-se fara alte scule. Nu sunt necesare materiale auxiliare de imbinare, precum adezivul sau suruburile. Astfel, finisajele se realizeaza la o calitate net superioara.

3. Clamex P-10 - conector demontabil pentru materiale cu grosime incepand cu 12 mm

In comparatie cu Clamex P-14, acest conector are nevoie de o adancime de frezare mai mica, de numai 10 mm, utilizandu-se pentru materiale mai subiri. Este vorba de o perfectionare a conectorului anterior.

4. Bisco P - lamela de imbinare din plastic

Se utilizeaza pentru alinierea pieselor de imbinat, pentru ca acestea sa se lipeasca corect.

5. Divario P-18 - conector cu tensionare automata, invizibil

Permite montarea prin culisarea unei polite intr-un corp deja construit. In plus, conectorul Divario strange componentele in momentul glisarii, asigurand astfel ca imbinarile sunt bine realizate, fara rosturi.

 

 

( )