Toate Impus

Inchidere automata la usi din sticla

# IMPULS | Sortimentul de feronerie pentru sistemele pentru usi de sticla de la Dormakaba s-a diversificat. La editia trecuta a BAU München (Targul International pentru arhitectura, materiale si sisteme) a fost prezentata prima data balamaua inferioara cu functie de inchidere hidraulica integrata, potrivita pentru sortimentul de produse deja cunoscut, Universal Design, cu finisaje de inox sau aluminiu.

Cu dimensiuni ceva mai reduse decat balamaua inferioara Universal, deja consacrata, dar cu un plus mare la confort, balamaua Universal Motion ofera avantaje importante atat la instalare, cat si in utilizarea zilnica. Se poate folosi pentru o usa pendulanta sau batanta, integrata intr-un perete de sticla sau ca usa montata direct de perete, fara a fi necesar un toc.

Tehnologie inteligenta

Balamaua Universal Motion se poate monta pe canaturi din sticla de 10 si 12 mm, cu o greutate de pana la 100 kg si cu o latime de pana la 1 m, pe care le inchide automat. Forta de inchidere poate fi reglata independent, prin intermediul a doua supape, pentru doua intervale de inchidere: pentru un unghi de deschidere intre 140° și 45°, respectiv 45° pana la pozitia 0. Reglarea fortei mai mici de inchidere are efectul unui amortizor si impiedica pendularea usilor cu deschidere in ambele sensuri. Pentru usile batante, reglarea unei forte mai mari de inchidere asigura o pozitie zero, exacta. De asemenea, balamaua este disponibila cu sau fara fixare intr-o pozitie, indeplinind astfel cerintele zilnice ale utilizatorului.

Economie de costuri si timp

Montarea rapida a balamalei, in combinatie cu suportul de podea montat prin insurubare, reprezinta un important beneficiu pentru producator. Reglarea tridimensionala suportului de podea permite tolerante usoare rezultate din constructia cladirii. Acest lucru inseamna o importanta economie de timp si costuri, in comparatie cu folosirea unui amortizor de pardoseala. Chiar si pentru client costurile sunt mai mici, nefiind necesara achizitionarea un amortizor suplimentar. Alte beneficii aduse de acest sistem ar fi lipsa deteriorarii pardoselilor de inalta calitate si posibilitatea montarii chiar si in pardoseli cu sistem de incalzire. Asadar aceasta solutie este potrivita atat pentru cladiri noi, cat si pentru amenajarea cladirilor existente, de exemplu birouri, cabinete medicale sau ca windfang.

CATALOG WEB: Mai multe informatii despre produse

( )