Toate Aplicatii

Cum folosim corect diblurile

Meseriasul monteaza corect diblul Mungo. ©Mungo

#IMPULS | Se rup orificiile, depasesc dimensiunea maxima admisa si se maresc cu fiecare incercare de insurubare, iar diblurile care se potrivesc de fapt pur si simplu nu tin? Acestea sunt cauzate de erori tipice, intalnite adesea pe santier.

Alegeti Daca structura peretelui nu este cunoscuta, va recomandam diblul Mungo. Aceasta ancora universala inteligenta este potrivita pentru fixarea tuturor materialelor de constructie. Ea se poate utiliza intr-o gama larga de aplicatii.

Faceti gaura suficient de adanca

Daca adancimea gaurii este prea mica, atunci surubul ajunge repede la baza gaurii si se va rupe daca se continua insurubarea. Acest lucru ar trebui evitat cu orice pret. Regula generala este: Diametrul gaurii trebuie sa fie la fel de mare ca si diblul. In plus, surubul trebuie sa poata fi introdus suficient de adanc. Pentru a realiza acest lucru, surubul trebuie sa fie mai lung decat lungimea diblulului impreuna cu piesa care se fixeaza.

Alegeti metoda corecta de gaurire

Este deosebit de important sa alegeti instrumentul potrivit pentru gaurire si pentru a introduce diblurile. Masina de gaurit si insurubat este considerata un instrument universal, dar pentru betonul dur utilizati ciocanul rotopercutor - spre deosebire de alte materiale de constructie, cum ar fi caramizile perforate. Daca aici se foloseste un ciocan rotopercutor sau o bormasina cu percutie, se reduce drastic capacitatea portanta.

Alegeti lungimea corecta a diblului

Structura zidului nu este intotdeauna cunoscuta, mai ales in apartamentele inchiriate. Daca totusi doriti sa ancorati ceva, cel mai bine este sa faceti un test in prealabil. In acest fel, materialul de constructie poate fi determinat pe baza prafului de foraj. Este important sa stim ca intotdeauna ancorarea se face in stratul de sustinere. O greseala obisnuita este fixarea in tencuiala sau in straturi neportante. Deci, este mai bine sa determinati in avans lungimea diblului necesara, astfel incat sa poata fi ancorata in siguranta in substratul suport.

Utilizati corect diblurile chimice

Sistemele de injectie sunt solicitate de multa vreme de catre mesteri.

Daca nu aveti nevoie de intregul cartus, scoateti mixerul si puneti capacul? Acest lucru ar putea duce la lipirea canalului de intaritor, iar data viitoare cand il veti folosi, va iesi doar rasina. Aceasta inseamna ca produsul nu se mai intareste si chiar si dupa o lunga asteptare nu poate fi ancorat in el. Pentru utilizari ulterioare, se recomanda depozitarea tubului cu mixerul vechi, acoperit, iar la noua utilizare inlocuiti varful cu mixer.

Mortarele de injectie pot fi utilizate de mesteri pentru o lunga perioada de timp daca se depoziteaza in locuri cat mai intunecate si mai racoroase posibil.

Inlocuiti burghiurile uzate

De exemplu, mai aveti de fixat rapid o oglinda pe peretele din beton. Burghiul pare deja cam uzat, dar nu aveti unul nou. Atentie: daca lucrati cu unelte uzate puternic, veti avea dificultati in fixarea diblului, mai ales in beton sau daca nimeriti in armatura, astfel incat la sfarsit acesta sa nu poata fi fixat suficient de adanc si sa iasa.

Catalog Web: tehnica de fixare

( )